Over ons

Voor de geschiedenis van Kasteel Hoekelum gaan we terug naar de veertiende eeuw, 1325 om precies te zijn. Toen telde het landgoed maar liefst 2.000 hectare. In de 1396 gaf de hertog van Gelre Hoekelum in leen aan jagermeester Randolf de Jeger. Na hem kocht Hendrik van Poelwijck het kasteel in 1542.

Tegenwoordig zijn het kasteel en het koetshuis in gebruik voor allerlei gelegenheden, zowel zakelijk als prive. Feesten, diners, trouwerijen, high tea, picknicks, recepties, conferenties en overnachtingen, natuurlijk met uitstekende catering. Gastvrouw Esther van Holland en chef-kok Henk Jan van Ee zorgen met hun team voor een warm welkom voor iedereen die Kasteel Hoekelum bezoekt.

Ontmoet ons
Krul
Adellijke familie Van Wassenaer

Adellijke familie Van Wassenaer

In 1819 komt Hoekelum in het bezit van één van de oudste, nog levende, adellijke geslachten van ons land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dwingt de bezetter de familie het kasteel te verlaten. De heer Van Wassenaer herstelde het kasteel en overleed twee weken erna. Hij laat Kasteel Hoekelum na aan zijn oudste dochter. Zij heeft hier echter nooit meer gewoond.

Restauraties en verbouwingen

Restauraties en verbouwingen

In de loop van de jaren wisselt het kasteel vaak van eigenaar, waardoor diverse restauraties en verbouwingen plaatsvinden. Paul Frideborn verkoopt het op 5 januari 1695 voor het laatst, daarna wisselen eigenaren alleen door vererving. Sibilla Elisabeth van Balveren liet het kasteel deels afbreken. Ze liet het in rechthoekige vorm weer opbouwen. Tussen 1784 en 1788 brengen vier stukadoors uit Tirol de stucdecoraties in de conferentiezaal aan.